Pieniä unelmia

Käsityöt ovat olleet lähellä sydäntäni jo pienestä tytöstä pitäen. Ensimmäisen ompelutyöni muistan hyvin - ompelin äitini opastuksella nukelleni esilinan. Taisin tuolloin olla 6-vuotias.

Esikuvina ja innostajina käsityöharrastukselleni ovat olleet erityisesti äitini sekä jo edesmennyt mummini. Äitini ompelee ja neuloo edelleen. Mummini kutoi ja opetti minuakin kutomaan kangaspuilla. Ompelua harrastin aluksi omaksi ilokseni ja pikkuhiljaa aloin ommella muillekin.

Ensimmäiseltä ammatiltani olen kätilö ja opiskelin heti perään myös terveydenhoitajaksi. Päivätyöni olenkin tehnyt äitiysneuvolan terveydenhoitajana. Vuonna 2014 halusin työhöni pienen breikin ja hain Hämeenlinnaan Tavastialle sisustusompelijan opintoihin. Pääsin kouluun ja sain työstäni opintovapaata. Yritykseni - Sisustusompelu Pientä ja kaunista - perustin sisustusopelijaopintojen alkumetreillä marraskuussa 2014.

Alkuksi ompelin kotona, kunnes tammikuussa 2016 vuokrasin työhuoneen Voipaalan taidekeskuksen pihapiiristä. Nälkä kuitenkin kasvoi syödessä: Kesällä 2017, kun taidekeskuksen idyllisestä Pakari-rakennuksesta vapautui tiloja, vuokrasin siitä ompelimolleni isomman tilan. Näin sain työhuoneen lisäksi myös oman puodin, joka on ollut unelmani kauan.

Tästä on hyvä lähteä rakentamaan uutta isompaa unelmaa!

Scroll Up